Newcastle geeft Portsmouth lesje in effectiviteit

Portsmouth ging op eigen veld hard onderuit tegen Newcastle United (0-3). Kansen kreeg de ploeg van trainer Tony Adams genoeg, maar scoren deed Portsmouth niet.

Jermain Defoe had een hattrick kunnen scoren tegen Newcastle United. Maar hij en Peter Crouch verprutsten de grootste kansen. The Magpies hadden veel minder moeite met scoren. De ploeg van trainer Joe Kinnear won zelfs met ruime cijfers.

Michael Owen opende vroeg in de tweede helft de score door de bal over David James te stiften. Obafemi Martins, die in de eerste helft de paal had geraakt, maakte de tweede treffer en in blessuretijd bepaalde Danny Guthrie (foto) de eindstand op 3-0.

De drie punten kan Newcastle United goed gebruiken, de ploeg stijgt van de achttiende naar de veertiende plaats en kan weer wat rustiger ademhalen. Pompey verliest door de nederlaag de aansluiting met de subtop en heeft vier punten voorsprong op Newcastle.