Newcastle en Marseille ruilen Cabella en Thauvin

Reacties

Newcastle United heeft Florian Thauvin (foto) gepresenteerd als vijfde aankoop van deze zomer. De 22-jarige Fransman komt voor een aanvankelijke transfersom van circa zeventien miljoen euro over van Olympique Marseille, dat in ruil daarvoor bovendien Rémy Cabella op huurbasis mag verwelkomen.

Newcastle en Marseille ruilen Cabella en Thauvin

Newcastle telde vorig jaar nog tien miljoen euro neer voor Cabella, maar de 25-jarige dribbelaar kon zijn puike prestaties bij Montpellier (28 goals in 115 duels) geen vervolg geven bij The Magpies. Afgelopen seizoen was de Franse vleugelspits goed voor slechts één treffer, terwijl hij toch tot 31 competitieduels kwam.

Cabella mag daarom nu op huurbasis vertrekken naar Marseille, dat in ruil daarvoor afstand moet doen van Thauvin. De drie jaar jongere linkspoot bevestigde zijn bij Lille opgebouwde status als toptalent door in twee seizoenen dertien competitietreffers te maken en er zeven voor te bereiden voor de huidige werkgever van Karim Rekik. Als beloning tekent de voormalige jeugdinternational een vijfjarig contract in Newcastle.

Rémy Cabella keert na een jaar al terug in de Ligue 1. Marseille kan zijn komst na dit seizoen voor negen miljoen euro definitief maken.
Rémy Cabella keert na een jaar al terug in de Ligue 1. Marseille kan zijn komst na dit seizoen voor negen miljoen euro definitief maken.

Doordat Thauvin ploeggenoot wordt van Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Tim Krul, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum stijgen de transferinkomsten van Marseille tijdens deze transferperiode naar de zeventig miljoen euro. Eerder betaalden FC Porto en West Ham United grof geld voor respectievelijk Gianella Imbula en Dimitri Payet.

Op St. James' Park begint manager Steve McClaren het elftal steeds meer naar zijn hand te zetten. De man die FC Twente in 2010 kampioen van Nederland maakte kreeg voor een totaalbedrag van vijftig miljoen euro eerder al de beschikking over Wijnaldum en het Anderlecht-duo Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.