Newcastle blijft in spoor van topclubs na zege op QPR

Een allesbehalve swingend Newcastle United heeft zondagmiddag door een thuiszege op Queens Park Rangers (1-0) aansluiting gehouden met de topclubs in de Premier League. Een doelpunt van aanvaller Leon Best in de 37ste minuut leverde The Magpies de tiende competitiezege van het seizoen op.

Newcastle, dat aantrad zonder Cheick Tioté en Demba Ba (Afrika Cup), had in de eerste helft het beste van het spel en nam in die periode ook verdiend afstand van de bezoekers uit Londen, waar Mark Hughes debuteerde als manager. Na rust kwam QPR wat dreigender voor het doel van de thuisclub, maar bleek doelman Tim Krul (foto) niet te passeren.

Krul hield voor de achtste keer dit seizoen zijn doel schoon in de Premier League en blijft daarmee in het spoor van landgenoot Michel Vorm, die onder de lat bij Swansea al negen clean sheets verzamelde.

QPR bleef voor de negende keer op rij zonder overwinning in de Premier League en blijft zodoende steken op een achttiende plaats op de ranglijst. Alleen Bolton Wanderers en Wigan Athletic presteren dit seizoen nog slechter dan de Londenaren.

Newcastle United bezet na 21 wedstrijden de zesde plaats in de Premier League, op twaalf punten afstand van koploper Manchester City. Foto: VI Images