Neville draagt leiding League Two-club na acht jaar over aan ex-ploegmaat

Reacties

Gary Neville is niet langer directeur bij Salford City, een club uitkomend in de Engelse League Two. De voormalig rechtsback van Manchester United, tegenwoordig bekend als analist voor Sky Sports, heeft het stokje overgegeven aan Nicky Butt. Ook Butt speelde jarenlang voor The Red Devils.

Neville draagt leiding League Two-club na acht jaar over aan ex-ploegmaat
© Pro Shots

Salford is een aparte club. De eerste 74 jaar van zijn bestaan bracht de club uit een voorstad van Manchester door in de krochten van het voetbal. In 2014 namen Gary Neville en Butt samen met nog drie van hun voetbalvrienden, Paul Scholes, Ryan Giggs en Phil Neville, de leiding van de club in handen. Sindsdien is het heel hard gegaan met de club, en later kocht ook David Beckham zich voor tien procent in.

Van het achtste niveau klom de club snel op, geholpen door significante investeringen van Peter Lim, die veertig procent van de aandelen heeft, de andere zestig procent is verdeeld onder de zes oud-voetballers. Salford klom van het achtste niveau in vijf jaar tijd op naar het vierde niveau, de League Two. Daar speelt de club nu voor het derde seizoen.

De ex-voetballers begonnen hun betrekking bij Salford door bezorgdheid over het gebrek aan jeugdspelers uit de regio die nog doorbreken. Manchester United heeft een imponerende reeks wedstrijden waarin steeds minstens één jeugdspeler bij de wedstrijdselectie zat, maar een halve basisploeg met eigen jeugd zoals in hun eigen tijd, dat zit er niet meer in. De supporters bij Salford zijn vooral mensen voor wie Manchester United, dat enkele kilometers verderop speelt, te duur of te commercieel is geworden.

Droom tijdens een treinrit

Neville en Butt reageerden op de wisseling van de wacht bij Salford, met Neville als eerste. 'De club groeit en heeft iemand nodig die zich er iedere dag op concentreert, Nicky is een ideale kandidaat. Ik kan niet geloven wat we bereikt hebben. Ik ben trots op hoe hard iedereen gewerkt hebben om werkelijkheid te maken van een droom die we ontwikkelden tijdens een treinrit. Ik kan nu rustig naar de wedstrijd komen in de wetenschap dat de club in goede handen is', sprak Neville, die wel aandeelhouder blijft.

Butt was kort van stof. 'Ik ben verheugd en verwelkom deze mogelijkheid, druk en verantwoordelijkheid die dit brengt, zowel op korte en als lange termijn. We zullen hard werken om de club daar te brengen waar we denken dat hij kan komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.