Neuer verdedigt Duitse doel, Lahm aanvoerder

Manuel Neuer verdedigt op het WK in Zuid-Afrika het doel van Die Mannschaft. De Duitse keeper van Schalke 04 werd verkozen boven Tim Wiese (Werder Bremen) en Hans-Jörg Butt (Bayern München).

Neuer verdedigt Duitse doel, Lahm aanvoerder

Bondscoach Joachim Löw maakte in het Italiaanse Zuid-Tirol, waar de Duitse selectie zich voorbereidt op het WK, samen met keeperstrainer Andreas Köpke zijn beslissing bekend. Het duo benadrukte dat het vinden van de juiste vervanger van de geblesseerd afgehaakte René Adler niet gemakkelijk was. Toch beslechtte Neuer, ondanks zijn geringe ervaring (3 interlands), de k-kwestie in zijn voordeel.

Löw wees naast zijn eerste doelman ook zijn aanvoerder aan. Deze leidersrol was vacant door het afzeggen van Michael Ballack (enkelkwetsuur). De Duitse bondscoach koos voor 64-voudig international Philip Lahm (foto).

'Hij is een speler die altijd zijn mening geeft. Zijn feedback is altijd open en eerlijk', beschrijft Löw het karakter van zijn nieuwe kapitän. Lahm is bij zijn club, Bayern München, vice-aanvoerder achter Mark van Bommel. Mocht de verdediger afhaken, dan neemt Bastian Schweinsteiger, eveneens speler van Der Rekordmeister, de aanvoerdersband over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen