Neuer redt punt voor Bayern bij 1899 Hoffenheim

Dankzij doelman Manuel Neuer heeft Bayern MÜnchen een punt overgehouden aan het bezoek aan 1899 Hoffenheim. Borussia Mönchengladbach ging onderuit bij SC Freiburg.

1899 Hoffenheim - Bayern München 0-0Vooral voor rust was er maar één ploeg die recht had op een treffer en dat was Hoffenheim. Ryan Babel was opnieuw erg gevaarlijk, terwijl Edson Braafheid achterin opnieuw een goede indruk achterliet. Halverwege de eerste helft kreeg Marvin Compper de beste kans van de wedstrijd, maar hij zag zijn achterwaartse kopbal uitstekend gered worden door de uitblinkende Neuer.

De doelman, die afgelopen zomer overkwam van Schalke 04, bleek voor de zevende competitiewedstrijd op rij niet te passeren. Aangezien hij ook in vier Europese wedstrijden met Bayern zijn doel schoon hield, is hij nu ruim duizend minuten zonder tegentreffer.

Na rust kreeg Bayern - waar Arjen Robben als invaller zijn opwachting maakte - in de tegenaanval ook een paar mogelijkheden, maar een overwinning voor de bezoekers zou niet terecht zijn geweest. Het bleef dus bij 0-0, waardoor koploper Bayern nu negentien punten heeft uit acht duels. Hoffenheim heeft er vijf minder en bezet de zesde plaats in de Bundesliga.

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 1-0Borussia Mönchengladbach profiteerde niet van het puntenverlies van Bayern. De ploeg van trainer Lucien Favre, die Roel Brouwers de hele wedstrijd op de bank hield, ging onderuit bij SC Freiburg. Na negentien minuten zorgde Johannes Flum op aangeven van Julian Schuster voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4-0Bij de wedstrijd tussen regerend kampioen Borussia Dortmund en het gepromoveerde FC Augsburg van trainer Jos Luhukay vielen meer doelpunten. Robert Lewandowski zette de thuisclub voor rust op een 2-0 voorsprong, waarna Gibril Sankoh in de 48ste minuut een uitgelezen mogelijkheid kreeg op de 2-1. Maar de verdediger zag zijn strafschop gered worden door Roman Weidenfeller.

In het laatste kwartier liep Dortmund nog uit naar een ruimere zege. Op aangeven van Lewandowski maakte Mario Götze 3-0, terwijl de Poolse spits zelf voor het slotakkoord zorgde. Hij kopte in de 78ste minuut uit een voorzet van Götze zijn derde van de middag binnen, waardoor de kampioen van Duitsland zijn vierde overwinning van het seizoen boekte en steeg naar de vierde plaats.

Overige uitslagen1. FC Nürnberg - FSV Mainz 05 3-3Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3-1 Foto: VI Images