Neuer als veldspeler, De Boer wil toptalent Ödegaard

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Neuer als veldspeler, De Boer wil toptalent Ödegaard

'Ödegaard moet naar Ajax komen'
• Als het aan Ajax-trainer Frank de Boer ligt speelt de talentvolle Noor Martin Ödegaard de komende jaren in de Amsterdam Arena. Dat is volgens De Boer niet alleen goed voor Ajax, maar ook voor het vijftienjarige supertalent van Strömsgodset. Volgens Noorse media gaat het supertalent in de komende tijd op stage bij Ajax. (VG)

'Ik had ook als veldspeler een profcarrière kunnen hebben, maar dan wel op een lager niveau.'
• Bayern München-doelman Manuel Neuer staat bekend om zijn aanvallende manier van keepen. De doelman komt vaak ver zijn doel uit om mee te voetballen. Dus borrelt de vraag op of hij ook als veldspeler furore kan maken. 'Soms speel ik op de training in positiespelletjes als veldspeler. Dat is belangrijk, want zo kan ik mijn techniek ontwikkelen. Toch denk ik dat ik als veldspeler niet verder was gekomen dan het vierde niveau in Duitsland.' (FIFA)

• Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp was vorige week bijzonder kritisch over de conditie van Adel Taarabt. De Engelsman vond dat de conditie van Taarabt onder de maat was en betichtte hem van overgewicht, wat weer een reactie van de Marokkaanse spelmaker opleverde. Inmiddels lijkt de strijdbijl begraven. 'Ik koester geen wrok', stelt Redknapp.

'Als manager houd ik van probleemgevallen', legt hij uit. 'Taarabt moet laten zien wat hij waard is. Hij is een groot talent en kan een geweldige voetballer voor deze club zijn. Taarabt heeft zelf de sleutel in handen. Hij moet hard werken bij de reserves.' (Sky Sports)

'Mario Balotelli had op de trainingen moeten leren van Zlatan Ibrahimovic. Die gaf altijd alles en eiste hetzelfde van de andere spelers. Alleen zo word je een geweldenaar.'
Mario Balotelli heeft zich in zijn eerste maanden bij Liverpool weinig geliefd gemaakt. Midweeks werd hij al in de rust naar de kant gehaald tegen Real Madrid. Tegenover La Gazetta dello Sport is oud-ploeggenoot Mario Materazzi, die met Balotelli en Ibrahimovic speelde bij Internazionale, kritisch op de Italiaanse aanvaller. 'Balotelli heeft alles in zich om uit te groeien tot een groot kampioen, maar hij ontwikkelt zich maar niet. Hij gaat zelfs achteruit.'

'Bondscoach Marc Wilmots vroeg me of ik Courtois uit de nationale ploeg wilde hebben'
Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zullen geen vrienden worden. Na een nachtelijke escapade van de doelman met de inmiddels ex-vriendin van De Bruyne is de onderlinge verstandhouding behoorlijk bekoeld. Toch wil De Bruyne niet dat Courtois verbannen wordt uit de nationale ploeg van De Rode Duivels. 'Wij werken professioneel samen, meer niet', aldus de aanvaller.

• Niet alles is fraai wat Ronaldinho laat zien op het veld. Dat blijkt wel tijdens het competitieduel tussen zijn huidige werkgever Quertéro en América (3-2 zege Quertéro).

'Als Rotterdammer droom je van Feyenoord'
• Eredivisie-topschutter Michiel Kramer was vrijdagavond weer belangrijk voor ADO Den Haag tijdens het competitieduel met FC Dordrecht (2-0). De lange aanvaller nam een van de twee Haagse treffers voor zijn rekening, maar werd niet alleen daarnaar gevraagd. Op de vraag op hij ooit wil spelen in De Kuip is hij vrij duidelijk. Als geboren Rotterdammer lijkt het mij logisch dat ik graag naar Feyenoord wil. Maar ik moet het eerst hier laten zien.’ (RTV Rijnmond)

'Ik ben een kruising tussen Louis van Gaal en Bobby Robson'
José Mourinho heeft veel opgestoken van zijn periode onder Louis van Gaal bij Barcelona. Maar dat geldt ook voor de samenwerking met een andere leermeester, Bobby Robson. 'Van Gaal en Robson waren zo verschillend dat ik snel een grote variatie aan voetballessen opdeed', aldus Mourino.

• Als dit de voorbode is voor EL Clásico...... Zaterdag vanaf 18.00 uur staan de aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona tegenover elkaar. Real Madrid-middenvelder James Rodríguez heeft er in ieder geval zin in.

Neymar heeft er ook zin in! De Braziliaan zit samen met zijn ploeggenoten van Barcelona in het vliegtuig op weg naar Madrid. Neymar posseert samen met Dani Alves én Luis Suarez, zonder twijfel de meest opvallende verschijning vanavond in Estadio Santiago Bernabéu.

'In de zestien is Suarez net zo goed als Messi en Ronaldo'
• Dat meent Martin Jol. De Haagse oefenmeester werkte met Luis Suarez samen bij Ajax en is van mening dat de aanvaller van Barcelona het ook in Spanje waar gaat maken. (NOS)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.