'Net rond matchfixing spant zich'

Reacties

De Nederlander die vanmiddag in de rechtbank van Den Haag in verband werd gebracht met matchfixing, is een handlanger van Rooie Paul. De fixer uit Noordwijk verklaarde vorige maand in de rechtbank van Bochum al het een en ander over Daniël van 't H., alias Danny. Dat ging toen over de manipulatie van Duitse wedstrijden.

'Net rond matchfixing spant zich'

Volgens de officier van justitie was Daniël tevens op de hoogte van twee verkochte Nederlandse wedstrijden. PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken die zich al jaren hard maakt voor onderzoek naar verdachte Jupiler League-duels uit 2009, reageert verheugd op de ontwikkelingen. 'Het net rond matchfixing spant zich', aldus de politicus die binnenkort met de KNVB om de tafel zit.

Op welke twee duels wordt gedoeld, maakte de officier van justitie niet bekend. Wel is dankzij Duits onderzoek al sinds 2013 duidelijk dat BV Veendam-Helmond Sport, Fortuna Sittard-SC Cambuur, FC Volendam-Excelsior en De Graafschap-Telstar (allemaal uit september 2009) als verdacht zijn aangemerkt.

Aanvankelijk weigerde justitie aan de slag te gaan met de Duitse aanwijzingen, waaronder de beruchte Bochum-tape. Hoewel Danny voorlopig op vrije voeten is gesteld, is Van Dekken optimistisch: 'De onderste steen lijkt nu toch boven te komen. Alleen de finale tik moet nog worden uitgedeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.