Neres kan Ajax-debuut maken tegen Legia Warschau

Reacties

David Neres zit voor het eerst sinds zijn komst naar Ajax bij de wedstrijdselectie. De Braziliaanse winteraankoop kan zijn debuut maken in de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau van donderdag (19.00 uur). Daley Sinkgraven is er net als tegen Vitesse niet bij.

Neres kan Ajax-debuut maken tegen Legia Warschau

Het betekent dat trainer Peter Bosz in de return van de zestiende finale in de Europa League waarschijnlijk weer zal kiezen voor Jairo Riedewald. De twintigjarige verdediger speelde zondag in Arnhem weer eens in de basis aan de zijde van Nick Viergever, die opschoof naar de linksbackpositie. Sinkgraven is nog niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Justin Kluivert viel in Arnhem nog in, maar speelde dinsdag ook mee met Ajax Onder-19 in de Youth League en is er tegen Legia daarom net als Matthijs de Ligt niet bij. Het biedt mogelijkheden voor Neres, al wilde Bosz woensdag nog niet zeggen of de negentienjarige vleugelspits gaat debuteren tegen de Polen. Kenny Tete is door zijn rode kaart in het heenduel (0-0) geschorst.

Wedstrijdselectie Ajax: André Onana, Diederik Boer; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Jairo Riedewald; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri; David Neres, Bertrand Traoré, Amin Younes, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.