Negental Fiorentina beëindigt opmars Inter

Internazionale heeft een zeer kostbare nederlaag geleden in de strijd om Europees voetbal. De Nerazzurri zien de topvijf uit beeld verdwijnen door een 0-1 nederlaag tegen Fiorentina.

Inter had het de eerste helft heel moeilijk met Fiorentina, maar kwam wel het dichtst bij een doelpunt. In de slotfase van het eerste bedrijf knalde Fredy Guarín van afstand op de paal.

Tien minuten na rust kwam Fiorentina echter op voorsprong. Inter-doelman Samir Handanovic liet een voorzet glippen, waarna Mohamed Salah afrondde. Het was alweer zijn vierde doelpunt sinds zijn komst van Chelsea eind januari.

Negental
In het laatste half uur had Inter een groot overwicht, maar de Milanezen lieten een aantal grote kansen op de gelijkmaker onbenut. In de slotfase stond Fiorentina zelfs met negen man, doordat twee spelers geblesseerd waren uitgevallen nadat trainer Vincenzo Montella al zijn wissels al had gebruikt. Inter profiteerde daar echter niet van.

Fiorentina stijgt door de zege naar de vijfde plaats en heeft zeven punten meer dan nummer acht Inter. In de Serie A plaatsen de nummers vier en vijf zich voor de Europa League; de zesde plaats is alleen goed voor Europees voetbal als de winnaar van de Coppa Italia zich voor de Champions League plaatst.