Negatief record dreigt voor in eigen huis dramatisch Willem II

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het programma op zaterdag begint met een duel tussen Willem II en FC Groningen.

Negatief record dreigt voor in eigen huis dramatisch Willem II
Speelronde: 11
Aftrap: zaterdag 29 oktober, 18.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Zowel Willem II als FC Groningen behoort tot de vele clubs in de onderste regionen die extreem dichtbij elkaar staan. De Tilburgers bezetten voorafgaand aan speelronde elf de zeventiende positie met slechts zeven punten. FC Groningen heeft welgeteld twee punten meer, maar staat wel vier plaatsen hoger.

• Willem II zette zeventien van de vorige 29 thuisduels met FC Groningen in de Eredivisie in winst om. De noorderlingen noteerden zeven overwinningen en vijfmaal voegden beide clubs na een onderlinge confrontatie één punt toe aan het totaal.

• Vanzelfsprekend staat Willem II - FC Groningen deels in het teken van Erwin van de Looi. De oefenmeester besloot begin dit jaar zijn aflopende contract bij de KNVB-bekerwinnaar van 2015 niet te verlengen. Enkele maanden later tekende Van de Looi bij Willem II.

• Willem II wacht al dertien thuisduels op rij op een overwinning in de Eredivisie. Blijft ook een zege op FC Groningen uit, dan verbeteren de Tilburgers een negatief clubrecord. De huidige lichting deelt het record 'opeenvolgende thuisduels zonder overwinning' met de generaties uit 1979, 1987 en 2010.

Anouar Kali (rechts) kan zijn honderdste Eredivisie-duel spelen.

• FC Groningen boekte in de hele Eredivisie-historie, uit en thuis, 24 zeges op Willem II. Daarmee zijn de Tricolores samen met FC Utrecht en ADO Den Haag de favoriete tegenstander van de noorderlingen.

• Gedurende de voorbije weken is FC Groningen zeer efficiënt. De ploeg van trainer Ernest Faber scoorde in vier van de laatste zes Eredivisie-duels met het eerste schot op doel.

• Wellicht hebben de fans van FC Groningen even met een angstige blik in de agenda gekeken. De noorderlingen wonnen immers de laatste negen Eredivisie-duels op een zaterdag niet.

 Anouar Kali kan tegen FC Groningen zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd afwerken. De 25-jarige middenvelder kwam voor zijn dienstverband bij Willem II in Nederland uit voor FC Utrecht en Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.