Negatief record dreigt: Ajax moet scoren tegen Twente

Reacties

● Ajax won 37 van de 48 voorgaande thuisduels met FC Twente in de Eredivisie (G8, V3).

Negatief record dreigt: Ajax moet scoren tegen Twente

● Ajax is ongeslagen in de laatste tien competitieduels met FC Twente (W6, G4 – thuis en uit); de laatste Twentse zege vond plaats in november 2009 (1-0).

● FC Twente incasseerde in de Eredivisie meer nederlagen (59) en tegengoals (220) door toedoen van Ajax dan door elk ander team.

● Sinds Frank de Boer trainer is van Ajax pakte zijn ploeg slechts vier gele kaarten in acht competitieduels met FC Twente, minder dan tegen elk ander team dat in die periode continu in de Eredivisie speelde.

● Ajax kwam in de eerste vijf duels van 2015 tot veertien schoten op doel; alleen NAC (negen) en FC Dordrecht (zeven) kregen minder schoten tussen de palen in deze periode.

● De Amsterdammers wonnen twee thuisduels op rij niet en maakten ook geen doelpunten. Indien Ajax niet scoort tegen Twente zou dat uniek zijn in de clubgeschiedenis.

● Ajax heeft nog vier doelpunten nodig om als eerste ploeg tot vijfduizend Eredivisiegoals te komen.

● Lasse Schöne kwam sinds 1 november 2014 (tegen FC Dordrecht) niet meer tot scoren voor Ajax in de Eredivisie en wacht nu al 988 minuten op een doelpunt.

● FC Twente verloor de laatste drie uitwedstrijden, onder andere bij PSV en Feyenoord; de laatste keer dat de ploeg vier uitnederlagen op rij leed was in september 2003.

● FC Twente (34 punten) had sinds 2005/06 niet zo weinig punten na 22 speelrondes; destijds stonden de Tukkers op 25 punten.

● Twente-spits Luc Castaignos kwam op 30 november tot zijn laatste Eredivisiedoelpunt en wacht al 452 minuten op een goal.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.