Nederlandse treffers Newcastle, ook Van Wolfswinkel scoort

Siem de Jong en Daryl Janmaat waren dinsdagavond trefzeker namens Newcastle United in de tweede ronde van de League Cup. De ploeg van manager Steve McClaren won in eigen huis met 4-1 van Northampton Town. Ricky van Wolfswinkel scoorde namens Norwich City.

Newcastle United – Northampton Town 4-1
De Jong luisterde zijn eerste basisplaats in een jaar tijd op met een treffer. De aanvallende middenvelder, vorig seizoen geteisterd door verschillende blessures, promoveerde een vrije trap van Florian Thauvin tot doelpunt. Daarmee tekende De Jong, die de aanvoerdersband droeg in het duel in de tweede ronde van de League Cup, in de achtste minuut al voor de 2-0, nadat Thauvin de score even daarvoor al had geopend.

Diezelfde van Olympique Marseille overgekomen aanvallende middenvelder bemoeide zich ook met de derde treffer van Newcastle. Dit keer was hij, net als bij de treffer van De Jong, aangever. En opnieuw gaf een Nederlander het laatste zetje. Dit keer wierp Janmaat zich op als doelpuntenmaker. Tussendoor had Marc Richards vanaf de strafschopstip voor de enige tegentreffer gezorgd, na de goal van Janmaat breidde de ploeg van McClaren de score nog verder uit via Mike Williamson: 4-1. De assist was van, jawel: Thauvin.

Daryl Janmaat viert zijn treffer tegen Northampton Town op zijn knieën.

Rotherham United – Norwich City 1-2
Bij zijn eerste officiële duel in de basiself van Norwich City was Ricky van Wolfswinkel direct trefzeker. De spits kwam in mei voor het laatst in actie namens Saint-Étienne, maar keerde deze zomer terug naar Norwich City. De van Sporting Lissabon overgenomen aanvaller bewees dinsdagavond direct zijn waarde, door voor de belangrijke tweede treffer van de avond te tekenen. Het bleek uiteindelijk een goal met waarde, aangezien de thuisploeg tien minuten voor tijd nog tegenscoorde via Paul Green.

Swansea City – York City 3-0
Marvin Emnes heeft een bijdrage geleverd aan de zege van zijn Swansea City in de tweede ronde van de League Cup. De 27-jarige ex-aanvaller van Middlesbrough en Sparta Rotterdam tekende in de 88e minuut voor de 3-0, waarmee hij de zege veiligstelde voor The Swans.

Preston North End - Watford 1-0
Marnick Vermijl heeft voor een flinke verrassing gezorgd. Door de treffer van de 23-jarige Belg is Premier League-club Watford namelijk al uitgeschakeld in de strijd om de League Cup. Al na acht minuten was het raak voor de thuisploeg, acterend op het tweede niveau van Engeland. De bezoekers konden daar in het restant van de wedstrijd geen treffer meer tegenover zetten.

Watford, waarvoor Nathan Aké de gehele wedstrijd speelde en Steven Berghuis na zestig minuten in mocht vallen, haalde het laatste fluitsignaal niet met elf veldspelers. Miguel Britos kreeg in de 77e minuut zijn tweede gele kaart, dus moest de Uruguayaan met rood naar de kant.