Nederlandse trainers falen in het buitenland: probleem of niet?

Reacties

Met Mark van Bommel en Ronald Koeman werden er afgelopen week twee Nederlandse trainers bij een grote buitenlandse club ontslagen. In hoeverre is er sprake van een probleem?

Nederlandse trainers falen in het buitenland: probleem of niet?
© Pro Shots

Van Bommel werd bij VfL Wolfsburg na dertien wedstrijden al op straat gezet. Koeman hield het een stuk langer vol bij Barcelona, maar werd uiteindelijk ook geslachtofferd vanwege de tegenvallende resultaten. Die zijn onder zijn opvolger voorlopig overigens niet veel beter. Maar het vertrek van het Nederlandse duo staat zeker niet op zich.

Onder anderen Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst hadden de afgelopen jaren moeite om hun succes in Nederland te evenaren in het buitenland. Momenteel is Peter Bosz de enige Nederlandse oefenmeester in de sterkste competities van Europa. Aan tafel bij ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie ging het over het falen van de Nederlandse coaches over de grens.

'Het is wel verschrikkelijk voor het Nederlands voetbal', concludeerde Roda JC-trainer Jurgen Streppel. 'Eerst Van Bommel, nu weer Koeman, dat zijn toch de uithangborden voor het Nederlands voetbal. Barcelona is een vulkaan, daar speelt zoveel politiek mee, dat is niet makkelijk. Maar ik weet niet of dat iets zegt over het niveau van de Nederlandse trainers zegt. Kijk maar naar Erik ten Hag, ik heb ook nog met Alfred Schreuder gespeeld. Dat zijn volgens mij gewoon goede trainers. Ik denk dat het wel meevalt', zei Streppel.

Robert Maaskant haakte daarop in. 'Ik denk dat de Nederlandse trainer in Nederland prima is, de opleiding ook, maar in het buitenland hebben we op dit moment geen goede trainers. Dat blijkt. Misschien lezen we ons als Nederlandse trainers niet goed genoeg in waar we naartoe gaan, dat kan. Maar het is gewoon een feit dat er ontzettend veel trainers weggestuurd worden in het buitenland. Dan kan je nog zo'n gekke president hebben, maar dan doen we het als Nederlandse trainers in het buitenland gewoon niet goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.