'Nederlandse' overwinning voor Sporting Lissabon

Dankzij Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars is Sporting Lissabon zondag naar de derde plaats gestegen. Op bezoek bij Feirense werd het 0-2 voor de club uit de Portugese hoofdstad.

De eerste helft was er geen reden tot juichen, de ploegen hielden elkaar in evenwicht en gingen rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft ontving Nuno Henrique binnen twee minuten twee gele kaarten, waardoor Feirense met tien man verder moest. Sporting profiteerde binnen tien minuten van de manmeersituatie.

Van Wolfswinkel (foto) verzilverde in de 65ste minuut een strafschop. Ruim tien minuten later stelde Schaars de zege veilig: 0-2. De overwinning is belangrijk voor Sporting aangezien de ploeg nu Sporting Braga voorbij gaat. De achterstand op koploper FC Porto is tevens verkleind naar drie punten. Foto: VI Images