Nederlandse clubs staan stil bij vliegramp Chapecoense

Reacties

Komende speelronde zal voorafgaand aan alle duels in de Eredivisie en Jupiler League een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp van het Braziliaanse Chapecoense. Tevens zullen alle spelers en scheidsrechters rouwbanden dragen.

Nederlandse clubs staan stil bij vliegramp Chapecoense

Dat heeft de KNVB in overleg met de profclubs besloten. De bond heeft ook alle amateurverenigingen gevraagd een minuut stilte te houden bij de wedstrijden van hun eerste elftal. Negentien spelers van de Braziliaanse club vonden maandag de dood bij een vliegramp nabij Medellín.

'De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen', vertelt operationeel Gijs de Jong op de website van de bond. 'Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit.'

Vrijdagavond begint speelronde 15 in de Eredivisie met het duel tussen Heracles Almelo en NEC (20.00 uur). In de Jupiler League wordt de gehele speelronde 17 op hetzelfde tijdstip afgewerkt.

Lees in ons dossier alles over de nasleep van de vliegtuigramp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.