Nederlandse afvaardiging Europa League: veertien man

De nieuwe editie van de Europa League start donderdagavond met veertien Nederlanders die onder contract staan bij buitenlandse clubs. De Nederlandse afvaardiging is verdeeld over acht clubs en het Portugese Sporting Lissabon is daarbij hofleverancier. Voetbal International zet de in het buitenland actieve landgenoten op een rijtje. Bij Sporting staan Khalid Boulahrouz, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel onder contract. Voor hen start de Europese campagne donderdagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Basel.

Nederlandse afvaardiging Europa League: veertien man

Vier clubs hebben twee Nederlanders op de spelerslijst gezet. Hoewel Luuk de Jong rust krijgt in het uitduel met AEL Limassol schreef Borussia Mönchengladbach ook verdediger Roel Brouwers in. Newcastle United doet het met Tim Krul en Vurnon Anita. De Oranje-doelman moet donderdagavond vanwege een blessure nog wel verstek laten gaan tegen Maritimo Funchal uit.

In België heeft trainer Mario Been de van FC Twente overgenomen Glynor Plet als optie voor de spitspositie. Ook de jonge rechtsback Sandy Walsh is speelgerechtigd. Een andere Belgische club, Club Brugge, heeft in verdediger Ryan Donk een vaste waarde. Maar ook hij kampt met liesklachten, terwijl aanvaller Jordan Botaka bij Brugge zelden in aanmerking komt voor speelminuten.

Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Wesley Sneijder (Internazionale) en Rachid Bouaouzan (Helsingborgs IF) completeren de Nederlandse inbreng. Oussama Assaidi (Liverpool) en Zakaria Labyad (Sporting Lissabon) zijn in dit overzicht niet meegenomen omdat zij voor de nationale ploeg van Marokko uitkomen.
Samenstelling: Tim Tempelaars & Arjan van den IJssel
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's