Nederlands United wint weer eens, ook City bekert door

Manchester United heeft na drie nederlagen weer een zege geboekt. De ploeg van manager José Mourinho zette in het League Cup-toernooi League One-club Northampton Town met de nodige moeite opzij: 1-3. Manchester City was met 1-2 te sterk voor Swansea City.

Northampton Town - Manchester United 1-3
Mourinho begon het duel met Northampton met drie Nederlanders in de basis. Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah stonden in de verdediging, terwijl Memphis Depay als linksbuiten begon. Bij de thuisploeg startte Kenji Gorré. Wayne Rooney kreeg in de beginfase een uitgelezen kans om de score te openen, maar de United-aanvoerder liet dat na. Michael Carrick faalde even later niet en bracht zijn ploeg in de achttiende minuut op voorsprong.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, nadat Daley Blind een overtreding had begaan in zijn eigen strafschopgebied (foto). Alex Revell maakte geen fout vanaf elf meter. Mourinho greep vervolgens in door Zlatan Ibrahimovic te brengen voor Memphis, maar het was Ander Herrera die met een fraaie knal de 1-2 binnenschoot. Marcus Rashford zorgde een kwartier voor tijd vervolgens voor de beslissing.

Swansea City - Manchester City 1-2
Ook Pep Guardiola stuurde een b-elftal het veld in voor het duel met Swansea. Eén van de spelers die na een aantal reservebeurten weer eens de kans kreeg was Gaël Clichy. De Franse linksback schoot zijn ploeg kort na rust op voorsprong. De negentienjarige middenvelder Aleix Garcia verdubbelde halverwege de tweede helft de score op aangeven van Jesús Navas.

Bij Swansea startte Mike van der Hoorn voor het eerst in de basis, Leroy Fer viel in. In de slotfase maakte Gylfi Sigurdsson nog de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat om de zege van de dominante Citizens nog in gevaar te brengen.

De overige uitslagen van de derde ronde van het League Cup-toernooi zijn in onderstaand bericht te vinden.