Nederlands trio dendert door met Stoke dankzij Bojan

Reacties

Stoke City heeft de sterke serie van voor de interlandperiode op bezoek bij Swansea City een vervolg geven: 0-1. De ploeg van Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel en Erik Pieters boekte in Wales de derde competitiezege op rij.

Nederlands trio dendert door met Stoke dankzij Bojan

Zo goed als Stoke de laatste weken met zeges op Bournemouth (2-1) en Aston Villa (0-1) presteerde, zo slecht verging het Swansea. De eerste vier duels leverden de mannen van manager Garry Monk nog acht punten op, maar sindsdien ging het bergafwaarts met twee nederlagen en twee gelijke spelen. Tegen The Potters kwam daar het eerste verlies in eigen huis bovenop.

De beslissing in het Liberty Stadium viel feitelijk al na vier minuten. Nadat Ashley Williams in zijn eigen strafschopgebied Bojan Krkic (foto) had gevloerd, schoot de ex-Ajacied vanaf de stip zijn tweede competitiegoal achter doelman Lukasz Fabianski. Bojans landgenoot Joselu stichtte daarna gevaar met een ambitieuze omhaal. Het doorgaans zo makkelijk combinerende Swansea stelde daar nauwelijks iets tegenover.

Slechts bij schoten van Jonjo Shelvey en Gylfi Sigurdsson kwam de zege voor de in de basis begonnen Pieters en de ingevallen Afellay en Van Ginkel nog in gevaar. Shelvey raakte mede dankzij mistasten van Jack Butland echter de binnenkant van de paal, terwijl een poging van afstand van Oranje-beul Sigurdsson net langs de kruising zeilde. Stoke stijgt daarom naar de elfde plaats, drie plekken boven Swansea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.