'Nederlands' Go Ahead Eagles stuit op 'buitenlands' NEC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het treffen tussen Go Ahead Eagles en NEC.

'Nederlands' Go Ahead Eagles stuit op 'buitenlands' NEC
Speelronde: 2
Aftrap: zondag 14 augustus, 14.30 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Door de 3-0 nederlaag bij ADO Den Haag tijdens de eerste speelronde vertoeft Go Ahead Eagles in de onderste regionen van de ranglijst. NEC opende het seizoen met een 1-1 gelijkspel in Nijmegen tegen PEC Zwolle.

• Dit duel werd in Deventer negentien keer afgewerkt op het hoogste niveau. Go Ahead Eagles hield de punten negen keer in eigen huis, zes keer werd het gelijk en viermaal triomfeerde NEC. De laatste zege van de bezoekers dateert uit 1980.

• Toeschouwers valt aan te raden op tijd van huis te vertrekken, want tijdens vier van de laatste vijf Eredivisie-duels tussen deze ploegen werd de score al binnen tien minuten geopend.

• Go Ahead Eagles kan moed putten uit de sterke prestaties in thuisduels gedurende het slot van het voorbije seizoen. De equipe uit Deventer won de laatste vijf wedstrijden in de Adelaarshorst (Jupiler League en play-offs) met een doelsaldo van 17-4.

• De thuisploeg probeert de evenaring van een negatief clubrecord te voorkomen. Alleen in het seizoen 1971/72 bleef Go Ahead Eagles tijdens de eerste én tweede speelronde in de Eredivisie zonder treffer.

Go Ahead Eagles presteerde eind vorig seizoen zeer sterk in thuisduels.
Go Ahead Eagles presteerde eind vorig seizoen zeer sterk in thuisduels.

• Gedurende de eerste speelronde had NEC maar één basisspeler met Nederland als 'voetbalnationaliteit': Robin Buwalda. Go Ahead Eagles daarentegen stuurde slechts één buitenlander naar de aftrap: de Est Henrik Ojamaa.

• Tijdens het duel met PEC Zwolle schoot NEC slechts eenmaal op doel, het minst van alle achttien Eredivisie-clubs. Dat leverde wel meteen een treffer op, van Reagy Ofosu.

• Peter Hyballa hoopt in de voetsporen te treden van Johan Neeskens. De oud-international was in 2000 de laatste NEC-trainer die zijn eerste uitwedstrijd in de Eredivisie won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.