Nederlands getint Stoke speelt bij debuut Shaqiri gelijk

Stoke City en Norwich City hielden elkaar zaterdag in evenwicht: 1-1. In de derde speelronde van de Premier League betekende dat het tweede gelijkspel van het seizoen voor de ploeg van Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel. Recordaankoop Xherdan Shaqiri luisterde zijn debuut nog wel op met een vlugge assist.

Shaqiri (foto) maakte zaterdag voor het eerst zijn opwachting in het shirt van Stoke City. De 23-jarige Zwitser kwam deze zomer over van Internazionale, maar moest nog een wedstrijd toekijken wegens een openstaande schorsing. Daardoor was hij niet inzetbaar in het duel met Tottenham Hotspur (2-2) van vorig weekend, maar kon hij wel toewerken naar het treffen met de geel-groenen.

De buitenpeler gaf zijn debuut voor de club uit Stoke-on-Trent glans door in de elfde minuut de assist te verzorgen bij de openingstreffer van Mame Diouf. Shaqiri slingerde de bal vanaf de rechterkant voor het doel, waarna de Senegalese aanvaller de bal binnenknikte. De bezoekers, met Afellay, Pieters en Van Ginkel in de basis, konden de goede start geen vervolg geven.

Na een klein half uur spelen trok Norwich-verdediger Russel Martin de stand namelijk alweer gelijk met zijn tweede competitietreffer van het seizoen en hij tekende daarmee al vroeg voor de eindstand. Voor Stoke City, waar Afellay na een klein uur en Van Ginkel na 79 minuten naar de kant gingen, betekende het in de derde speelronde alweer het tweede gelijkspel van het seizoen. Norwich City kwam op vier punten, na de eerdere zege bij Sunderland en nederlaag tegen Crystal Palace (beiden 1-3).