Nederlands elftal-tenues 2016, oranje met koninklijk blauw

Reacties

Het nieuwe thuis- en uittenue van het Nederlands elftal zijn door de KNVB en Nike gepresenteerd. Met de combinatie van klassiek oranje en nassaublauw omarmen de nieuwe tenues van 2016 traditionele Nederlandse waarden: dapperheid, leiderschap en loyaliteit.

Nederlands elftal-tenues 2016, oranje met koninklijk blauw

'Spelen voor je land is het hoogtepunt voor een voetballer en ik vind het nieuwe tenue en waar het voor staat geweldig', reageert Oranje-international Riechedly Bazoer. 'We zijn klaar om te vechten voor het shirt en te laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan met de beste teams ter wereld. Het nieuwe tenue ziet er fantastisch uit en we doen alles wat we kunnen om onze kwaliteiten te laten zien als we het voor de eerste keer dragen tegen Frankrijk.'

Hoewel het nieuwe thuisshirt kenmerkend oranje blijft, is er ook nassaublauw toegevoegd in de kraag, het logo en de strepen aan de zijkant. Het uittenue komt in een levendig blauw thema. Het uitshirt bestaat uit twee tinten nassaublauw, waarbij de lichtere kleur terugkomt in de mouwen en bovenaan de rug.

Ieder tenue is gemaakt van gemiddeld achttien gerecyclede petflessen. Sinds 2010 heeft Nike meer dan twee miljard petflessen omgezet in gerecycled polyester. Dat is genoeg om zo'n 3.500 voetbalvelden te bedekken.

Wat vind jij van de nieuwe tenues van het Nederlands elftal? Login met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.