Nederlands elftal won deze eeuw pas één keer van Ierland

Reacties

Nederland neemt het vrijdag (20.45 uur) voor de 22ste keer in de historie op tegen Ierland. Voetbal International duikt als vanouds in de statistieken.

Nederlands elftal won deze eeuw pas één keer van Ierland

● Nederland won elf van de 21 voorgaande interlands tegen Ierland, waaronder de meest recente ontmoeting die ook in Dublin plaatsvond (0-4 op 16 augustus 2006).

● De 0-4 zege in 2006 was de enige overwinning van Oranje op Ierland deze eeuw; de andere drie duels leverden twee nederlagen en een gelijkspel op.

● Oranje verloor vijf van de acht vriendschappelijke duels met Ierland (W3).

● Oranje wist al zeven interlands op rij niet de nul te houden. Acht opeenvolgende wedstrijden met een tegentreffer zou voor het eerst sinds 1962 zijn (toen tien op rij).

● Luuk de Jong was dit seizoen in 44 wedstrijden bij 43 doelpunten (32 goals, 11 assists) betrokken, het meeste van alle Nederlandse clubspelers in alle competities.

● Danny Blind verloor vier van zijn eerste zeven wedstrijden als bondscoach (W3) en kan de eerste coach sinds Jaap van der Leck in 1950 worden die in minder dan negen wedstrijden zijn eerste vijf nederlagen lijdt.

Luuk de Jong was dit seizoen in 44 wedstrijden bij 43 doelpunten betrokken, waarmee hij in clubverband het hoogste rendement haalde van alle Oranje-spitsen.
Luuk de Jong was dit seizoen in 44 wedstrijden bij 43 doelpunten betrokken, waarmee hij in clubverband het hoogste rendement haalde van alle Oranje-spitsen.

● Ierland is ongeslagen in zijn laatste elf thuiswedstrijden (W7, G4) en hield in deze reeks zeven keer de nul.

● De reeks van elf thuiswedstrijden zonder nederlaag is de langste reeks voor de Ieren sinds 2005 (toen 17 wedstrijden) en de derde langste reeks in de historie van Ierland.

● Shane Long is de enige speler die in alle 21 interlands onder Martin O’Neill in actie kwam.

● Jonathan Walters kwam in zijn laatste vier interlands tot vier doelpunten.

Bron: Opta Sports

Balans tegen Ierland
Nederland Ierland
21 Duels 21
11 Winst 7
3 Gelijk 3
39 Goals 28
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.