Nederlands duo blijft bij Liverpool na aanstelling Klopp

Reacties

De aanstelling van Jürgen Klopp als manager van Liverpool heeft tot veel veranderingen geleid in de trainersstaf. Stafleden Pepijn Lijnders en John Achterberg blijven wel actief bij The Reds.

Nederlands duo blijft bij Liverpool na aanstelling Klopp

In navolging van het ontslag van Brendan Rodgers moeten ook diens gewezen assistenten Gary McAllister en Sean O'Driscoll vertrekken. De Nederlandse coaches uit Rodgers' backroom staff blijven wel behouden voor The Reds. First-team development coach Pepijn Lijnders en keeperstrainer John Achterberg (foto) gaan samenwerken met Klopp, die akkoord is over een driejarig contract.

De pas 32-jarige Lijnders werd afgelopen zomer door Liverpool als coach van de Onder-16 doorgeschoven naar de A-selectie. Naast zijn rol als assistent had de Limburger ook de taak een brug te slaan tussen de hoofdmacht en de academy van Liverpool. Achterberg (44) werkt al sinds 2009 bij de achttienvoudige landskampioen; sinds 2010 traint hij de keepers van Liverpools A-selectie.

Als vervangers van McAllister en O'Driscoll neemt Klopp vanuit Duitsland zijn trouwe adjudanten Peter Krawietz (eerder zijn assistent bij Borussia Dortmund) en Zeljko Buvac mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.