Nederlands duo bezorgt Real Betis ticket naar achtste finale

De (co)productie van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel bleek een voorbode voor een goed resultaat in de Copa del Rey. Het tweetal speelde met Real Betis gelijk (3-3) tegen Sporting Gijón en plaatste zich door het eerdere resultaat voor de achtste finale van het bekertoernooi.

Van der Vaart en Van Wolfswinkel mochten beiden in de basis starten in de return van de bekerconfrontatie en die keuze van trainer Pepe Mel, die het tweetal afgelopen weekend tegen Las Palmas (1-0 nederlaag) nog op de bank liet beginnen, pakte goed uit. Want al in de achttiende minuut lag de bal in het net voor de bezoekers, met de twee Nederlanders als aangever (Van der Vaart) en afmaker (Van Wolfswinkel).

Daarmee poetste het duo de openingstreffer van Bernardo weg, maar doorstoten naar een overwinning in de return van het duel in de Copa del Rey bleek niet mogelijk voor de huidige nummer elf van de Primera División. Alen Halilovic was de man die de bezoekers uit Sevilla de weg naar de zege versperde. De Kroatische middenvelder van Sporting Gijón zette de thuisploeg twee minuten na rust alweer op voorsprong, waarna hij in de 72ste minuut de marge vergrootte vanaf de strafschopstip.

Betis had gezien de eerdere 2-0 thuiszege echter genoeg aan een gelijkspel om de vierde ronde door te komen en dat resultaat kwam er ook. Van Wolfswinkel verzorgde met zijn tweede goal van de avond de aansluitingstreffer, waarna Álvaro Cejudo twee minuten voor tijd nog meedeelde in de feestvreugde door de gelijkmaker binnen te werken en de groen-witten naar de achtste finales van het bekertoernooi te helpen.