Nederlanders trefzeker voor winnend AEK Larnaca

AEK Larnaca heeft in de derde kwalificatieronde van de Europa League op eigen veld gewonnen van Mlada Boleslav: 3-0. De Nederlandse inbreng was beslissend.

Onder toeziend oog van technisch directeur Jordi Cruijff had Larnaca, getraind door de Nederlander Ton Caanen, het lange tijd lastig met de Tsjechische tegenstander. Pas in de tweede helft kon het verschil gemaakt worden. Op het uur benutte Gregoor van Dijk een strafschop: 1-0.

Een kwartier later tilde de van FC Groningen overgekomen technicus Gonzalo García de score naar 2-0. Diep in de blessuretijd werkte Tim de Cler (overgekomen van Feyenoord, red.) een hoekschop van Van Dijk binnen: 3-0. Dat was tevens de eindstand, waardoor de Nederlandse enclave op Cyprus een goede kans heeft zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Bij Larnaca waren overigens basisplaatsen weggelegd voor de Nederlanders Kevin Hofland, Tim de Cler, Gregroor van Dijk en Edwin Linssen.

Slask Wroclaw-Lokomotiv Sofia 0-0De op het oog weinig aansprekende wedstrijd tussen Slask Wroclaw en Lokomotiv Sofia eindigde zonder doelpunten. Johan Voskamp, de van Sparta Rotterdam overgekomen spits van Slask, kwam kort na rust in het veld voor Cristián Díaz, maar kon aan de brilstand niets veranderen. Foto: VI Images