Nederlanders op schot voor winnend Sporting Lissabon

Sporting Lissabon heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rio Ave gewonnen: 2-3. Hoofdrollen waren er voor Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel.

Os Leões kenden een droomstart. Binnen vier minuten spelen prijkte er een riante 0-2 stand op het bord door doelpunten van de Nederlanders. Echter, door twee doelpunten in het eerste kwartier na rust (van de Ghanees Christian Twasam Atsuna en Yazalde Gomes Pinto) kwam de strijdende thuisploeg langszij.

Een kwartier voor tijd bracht voormalig Twente-speler Oguchi Onyewu Sporting opnieuw op voorsprong. Deze klap kwam Rio Grande, dat de wedstrijd met tien man afsloot door een rode kaart van de Haïtiaanse middenvelder Jean Sony, niet meer te boven.

Voor Schaars was het zijn eerste officiële doelpunt voor Sporting. Van Wolfswinkel loopt in zijn tweede competitiewedstrijd keurig één-op-één en scoorde voor de derde opeenvolgende keer.

De van FC Utrecht-overgekomen spits was namelijk afgelopen donderdag eveneens trefzeker in de met 0-2 gewonnen Europa Leaguewedstrijd tegen het Zwitserse FC Zürich.

Het ambitieuze Sporting Lissabon stijgt met de overwinning van de negende naar de zesde plaats met acht punten uit vijf duels. Foto: VI Images