Nederlanders leiden Antwerp naar indrukwekkende overwinning

Antwerp FC heeft op overtuigende wijze afgerekend met Standard Luik. Halverwege stond het al 4-0 en drie van die doelpunten werden door Nederlanders gemaakt.

Antwerp
Antwerp
6 - 0
Standard Luik

Vorige week zaterdag maakte Antwerp een einde aan de matige periode, waarin het was afgezakt naar de zevende plek in de Pro League. De ploeg van trainer Mark van Bommel won thuis van RC Genk en Vincent Janssen scoorde na tien wedstrijden eindelijk weer eens. Drie dagen later volgde in de Champions League wel weer een nederlaag tegen FC Porto, maar tegen Standard maakte het weer indruk.

Met dank aan Janssen kende de thuisclub een bliksemstart, want al na vier minuten opende de oud-speler van onder meer Almere City FC en AZ de score. Na een klein kwartier maakte Janssen ook de 2-0, waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist leek. Dat was zeker het geval toen Jurgen Ekkelenkamp in de 33ste minuut het derde doelpunt maakte. In de 41ste minuut bepaalde Arbnor Muja de ruststand op 4-0.

De tweede helft had eigenlijk wel schriftelijk afgekund, maar de fans kregen toch nog een doelpunt te zien. De pas zeventienjarige George Ilenikhena kwam in de 69ste minuut binnen de lijnen als vervanger van Janssen en vijf minuten later had ook hij zijn doelpunt te pakken. Het slotakkoord kwam van Michel-Ange Balikwisha, die in de 86ste minuut tegen zijn oude club de eindstand bepaalde op 6-0.

Door de overtuigende zege komt Antwerp FC, waar Gyrano Kerk in de 69ste minuut inviel en Owen Wijndal op de bank bleef, op 23 punten en daarmee is het in ieder geval voor even vierde in België.