Nederlanders helpen Club Brugge steviger aan kop

Club Brugge heeft de koppositie in België verstevigd door een overwinning op Sint-Truiden: 4-1. Twee Nederlanders hielpen de lijstaanvoerder op weg, waarna het klusje in de tweede helft eenvoudig werd geklaard.

De formatie van Ivan Leko nam na achttien minuten de leiding in het Jan Breydelstadion. Ruud Vormer sneed naar binnen om de bal vervolgens snoeihard met links in de bovenhoek te jagen. Twee minuten later kwamen de bezoekers echter alweer langszij door een kopbal van Jonathan Legear. Voor de Brugge-trainer was het overigens een speciaal duel, vorig seizoen stond de Kroatische coach namelijk aan het roer bij Sint-Truiden.

Nog voor de pauze kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Dit keer was het de beurt aan Stefano Denswil. De ex-Ajacied kopte een corner binnen van Vormer, die alweer zijn tiende assist van het seizoen leverde.

In de tweede helft liep Club Brugge uit naar een eenvoudige overwinning. Jelle Vossen schoot een penalty binnen en Abdoulay Diaby rondde een Brugse counter af. Door de overwinning slaat Club Brugge, waar overigens ook ex-Eredivisie-spelers Anthony Limbombe en Marvelous Nakamba meespeelden, een gat van acht punten met nummer twee Sporting Charleroi.