Nederlanders bij Brugge na Europees debacle ook uit beker

Club Brugge is ondanks een knappe comeback uitgeschakeld in de strijd om de Beker van België. Siebe Blondelle schoot AS Eupen een ronde verder: 3-2.

Vier minuten na rust kwam Eupen op een 2-0 voorsprong via Henry Onyekuru, maar de bezoekers - waar Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer de hele wedstrijd speelden - rechtten hun rug. Door treffers van Hans Vanaken en Jelle Vossen stond het in de 67ste minuut al 2-2. De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar diep in de extra speeltijd zorgde Blondelle voor feest op de tribunes. Dankzij de goal van de oud-speler van Vitesse en VVV-Venlo bereikte Eupen voor het eerst de kwartfinale.

De uitschakeling is voor Club Brugge een hard gelag, aangezien de ploeg van trainer Michel Preud'homme na de jaarwisseling ook niet meer actief is in Europees verband. De regerend kampioen stelt namelijk hevig teleur in de Champions League, waar het in een goep met FC Kopenhagen, Leicester City en FC Porto na vijf wedstrijden nog puntloos is. De club kan zich dus volledig richten op de competitie, waarin het na zestien duels drie punten minder heeft dan koploper SV Zulte-Waregem.