Nederlander opgepakt vanwege matchfixing

Reacties

In Duitsland is een Nederlander opgepakt in verband met matchfixing. Het zou gaan om Daniël van 't H., tegen wie al een arrestatiebevel liep.

Nederlander opgepakt vanwege matchfixing

'Ik kan zeggen dat we een inwoner van Nederland hebben gearresteerd', zegt aanklager Andreas Bachmann tegen de Volkskrant. 'We verdenken hem van matchfixing, wat in de aanklacht fraude heet.' De man werd op 9 januari gearresteerd op Duits grondgebied.

Van 't H. zou samen met de Nederlandse matchfixer Paul R. alias Rooie Paul voetballers hebben omgekocht. In 2008 zouden drie wedstrijden van Sankt Pauli, destijds actief op het een na hoogste niveau in Duitsland, zijn gemanipuleerd.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt. 'Als de verdachte niet praat, gaat het nog lang duren', aldus Bachmann. Rooie Paul werd vorig jaar overigens vrijgesproken, omdat de Duitse rechter zich niet de juiste instantie achtte om een uitspraak te doen.

De Duitse justitie speelde de bal door aan Nederland, omdat de afspraken hadden plaatsgevonden op Nederlands grondgebied, waar ook het geld is overhandigd. En daarom viel deze zaak niet onder het Duitse strafrecht, zo oordeelde de rechter in Bochum.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.