'Nederland wil helpen bij organisatie WK 2022 in Qatar'

Als het aan minister van Economische Zaken Maxime Verhagen ligt, krijgt Nederland een aandeel in de organisatie van het WK 2022 in Qatar. De politicus heeft de oliestaat hulp aangeboden bij het realiseren van liefst negen splinternieuwe stadions.

'Nederland wil helpen bij organisatie WK 2022 in Qatar'

Verhagen is samen met een delegatie van bedrijven in het kielzog van koningin Beatrix afgereisd naar Qatar. De vorstin is momenteel bezig aan een staatsbezoek. Tijdens zijn verblijf benadrukte Verhagen dat Nederland 'expert' is in het vervaardigen van stadions.

Verhagen meent dat de door Nederlandse bedrijven gebouwde stadions van het afgelopen WK in Zuid-Afrika een goed voorbeeld zijn van het aanwezige vakmanschap. Ook voor het mondiale toernooi over zeven jaar (2018), dat plaatsheeft in Rusland, hebben Nederlandse bedrijven opdrachten binnengesleept.

Het bouwen van WK-stadions kan een lucratieve bezigheid worden voor de Nederlandse ondernemingen. De oliestaat wil immers liefst 65 miljard euro uittrekken om het toernooi tot een succes te maken.

Niet alleen zal de infrastructuur worden aangepakt, maar moeten er ook negen ultramoderne voetbaltempels verrijzen. De nieuwe stadions moeten tevens worden voorzien van een speciaal en hypermodern aircosysteem, zodat de voetballers geen hinder ondervinden van de enorm hoge zomerse temperaturen. Verhagen liet overigens ook weten dat Nederland kan voorzien in de behoefte aan kunstgras. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's