Nederland rijk vertegenwoordigd in prestigieuze talentenlijst

Reacties

Javairo Dilrosun, Justin Bijlow en Timothy Fosu-Mensah zijn door The Guardian opgenomen in het Next Generation-klassement. Na Frankrijk is Nederland daarmee het best vertegenwoordigd in de lijst met de vijftig grootste talenten van de wereld.

Nederland rijk vertegenwoordigd in prestigieuze talentenlijst

Fosu-Mensah (foto), een centrale verdediger, is nog maar zeventien jaar oud, maar heeft al een megatransfer achter de rug. In het seizoen 2014/15 verkaste de aanvoerder van Oranje Onder-17 naar Manchester United. Ook vleugelspeler Dilrosun (17) verruilde Amsterdam voor Manchester. Hij vertrok in 2014 naar City. Bijlow (17) is de enige van het Nederlandse trio die nog nooit een transfer maakte. De keeper speelt in Feyenoord Onder-19.

De bekendste naam op de lijst van The Guardian is die van Martin Ødegaard. De Noorse tiener verkaste in het seizoen 2014/15 met veel bombarie van Strømsgodset IF naar Real Madrid, terwijl hij ook naar bijna elke andere Europese topclub kon verkassen. Ajax was eveneens geïnteresseerd in zijn diensten.

Andere opvallende namen tussen de vijftig talenten zijn Davor Lovren (het jongere broertje van Liverpool-verdediger Dejan Lovren), de zestienjarige Ianis Hagi (zoon van de Roemeense voetbalgrootheid Gheorghe Hagi) en Yaya Touré (een Colombiaanse naamgenoot van de Ivoriaanse middenvelder van Manchester City).

In het klassement staan de grootste talenten van de wereld die geboren zijn in 1998. Frankrijk is met vier afgevaardigden het beste vertegenwoordigd. Opvallend is verder dat er slechts één Belg in voorkomt en geen enkele Engelsman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.