Nederland met captain Robben alleen succesvol tegen Chili

Reacties

Arjen Robben zal donderdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland voor de vierde keer in zijn interlandloopbaan als aanvoerder van het Nederlands elftal aan de aftrap staan. Van de vorige drie duels zette Oranje alleen de belangrijkste om in een zege.

Nederland met captain Robben alleen succesvol tegen Chili

Robben werd vrijdag bij de bekendmaking van de eerste selectie van bondscoach Danny Blind benoemd tot nieuwe aanvoerder van de nationale ploeg. De 31-jarige aanvaller van Bayern München wisselde van rol met Robin van Persie. Sinds de 32-jarige spits van Fenerbahçe de band in juni 2013 overnam van Wesley Sneijder, was Robben al reserve-captain.

In die hoedanigheid was de Groninger de afgelopen twee jaar tijdens delen van interlands al veertien keer aanvoerder. Tijdens slechts drie van die duels gebeurde dat – bij afwezigheid van Van Persie – vanaf het eerste fluitsignaal. Op 16 november 2013 maakte de 86-voudig international zijn debuut als captain tegen Japan (2-2). Op het WK van vorig jaar leidde hij Oranje in de groepsfase langs Chili (2-0), maar het oefenduel met Mexico in november ging verloren (2-3).

Kort nadat hij de aanvoerdersband heeft overgenomen van de gewisselde Robin van Persie, snelt Arjen Robben voorbij Sergio Ramos op weg naar de 5-1 tegen Spanje tijdens het WK van vorig jaar.
Kort nadat hij de aanvoerdersband heeft overgenomen van de gewisselde Robin van Persie, snelt Arjen Robben voorbij Sergio Ramos op weg naar de 5-1 tegen Spanje tijdens het WK van vorig jaar.

De aanvoerdersband lijkt in ieder geval geen negatief effect te hebben op het scorend vermogen van Robben. In bovengenoemde duels was hij weliswaar alleen trefzeker tegen Japan, maar in de oefeninterland tegen Indonesië (3-0), de kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije (8-1) en Letland (6-0) en de legendarische WK-start tegen Spanje (5-1) scoorde hij ook nog nadat Van Persie de band aan hem had afgestaan.

Als Robben volgens verwachting in de basis staat tegen IJsland, betekent dat voor de ex-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid zijn eerste interlandoptreden in bijna tien maanden tijd. Sinds hij vorig jaar november met twee goals bijdroeg aan de 6-0 zege op Letland, ontbrak de rappe linkspoot door blessureleed in de vier daaropvolgende wedstrijden tegen Turkije (1-1), Spanje (2-0), de Verenigde Staten (3-4) en Letland (uit, 0-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.