Nederland krijgt extra Europa League-ticket door fair play

Reacties

Nederland heeft op basis van de fair play-ranglijst van de UEFA een extra ticket voor de Europa League toegewezen gekregen. Dat heeft de Europese voetbalbond zojuist bekendgemaakt.

Nederland krijgt extra Europa League-ticket door fair play

De Eredivisie is niet de enige competitie die op basis van fair play een extra ploeg mag afvaardigen. Dat geldt ook voor de Engelse competitie en de Ierse. Nederland eindigde bovenaan, Engeland als tweede en de Ieren als derde.

Het extra ticket geeft recht op deelname aan de allereerste voorronde voor het Europa League-toernooi, die al vroeg in het seizoen gepland staat voor 2 en 9 juli. De ploeg die bovenaan staat in het Nederlandse fair play-klassement komt in aanmerking voor het ticket, maar zal dus ruim een maand vóór de Eredivisie-start al aan de bak moeten. Die deelnemer moet wel in de Eredivisie actief zijn.

Deelname
De UEFA vult in een persstatement aan dat de hoogst geklasseerde ploeg in het Nederlandse fair play-klassement zonder afgedwongen Europese deelname het ticket zal krijgen, ook als die ploeg zal degraderen.

In Nederland kwalificeert PSV zich direct voor de Champions League als kampioen en zal Ajax als nummer twee in de voorronde voor het miljoenenbal aantreden. De nummer drie (nu Feyenoord) kwalificeert zich direct voor de voorrondeduels van de Europa League, terwijl in de play-offs de nummers vier over het laatste overgebleven ticket zullen vechten.

De Europese afvaardiging wordt behalve met bekerwinnaar FC Groningen, dat instroomt in de poulefase, dus ook met de sportiefste ploeg aangevuld. Bekijk hier de ranglijst.

Zie onderstaand het huidige Nederlandse klassement. FC Twente heeft al aangegeven af te zien van Europese deelname, waardoor Excelsior dus de extra Europese deelnemer lijkt te gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.