Nederland krijgt beschermde status als nummer drie

Reacties

Het Nederlands elftal wacht een relatief makkelijke loting mocht het play-offs nodig hebben om zich te plaatsen voor het EK 2016. Oranje krijgt een beschermde status voor de beslissingswedstrijden.

Nederland krijgt beschermde status als nummer drie

Naast de negen groepswinnaars en negen nummers twee, plaatst de beste nummer drie zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Frankrijk. De Europese voetbalbond (UEFA) maakt bekend dat bij de play-offs tussen de overige nummers drie gebruik wordt gemaakt van een geplaatste en niet geplaatste status op basis van de UEFA-ranking.

Nederland is met een vierde plaats op die lijst achter Spanje, Duitsland en Engeland vrijwel zeker van een relatief gunstige loting. Alle landen die op dit moment - net als Nederland de derde plaats bezetten - staan aanmerkelijk lager.

De beslissingswedstrijden worden medio november gespeeld. Nederland staat momenteel derde in Groep A met drie punten achterstand op nummer twee Tsjechië. IJsland voert de stand aan met vijf punten voorsprong op Oranje, dat op 3 september thuis aantreedt tegen de koploper. Op 13 oktober komen de Tsjechen naar Nederland voor een EK-kwalificatiewedstrijd.

Op 12 december vindt de loting voor het hoofdtoernooi plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.