Nederland houdt EK-kansen toch nog in eigen hand

Reacties

Ondanks de dramatische nederlaag tegen IJsland (0-1) is Oranje nog steeds in de race voor een EK-ticket. De ploeg van bondscoach Danny Blind houdt de kansen op deelname in Frankrijk in eigen hand. Sterker, zondag hoeft Oranje niet eens te winnen.

Nederland houdt EK-kansen toch nog in eigen hand

Dat komt door Valerijs Sabala, die Letland in de extra speeltijd naast Turkije schoot (1-1). Nederland blijft daardoor derde in Groep A, met één punt voorsprong op Turkije. Met nog drie duels voor de boeg lijken IJsland en Tsjechië niet meer bij te halen, aangezien zij respectievelijk acht en zes punten meer hebben dan Oranje. De derde plaats lijkt dus het nieuwe doel voor Blind en zijn ploeg.

Waar de eerste twee teams per poule plus de beste nummer drie zich rechtstreeks kwalificeren voor het EK, spelen de overige nummers drie tegen elkaar in de play-offs. Nederland bezet nu nog de derde plaats, maar zondag wacht een cruciaal duel in Konya. Op bezoek bij Turkije mag niet verloren worden. Maar ook daarna is het programma niet eenvoudig met wedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober, uit) en Tsjechië (13 oktober, thuis).

Stand Groep A
IJsland 7 - 18
Tsjechië 7 - 16
Nederland 7 - 10
Turkije 7 - 9
Letland 7 - 4
Kazachstan 7 - 1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.