'Nederland hoeft niet te vrezen voor Tsjechische spitsen'

Reacties

Het zwakste punt van Tsjechië is de aanval. Dat is tenminste de mening van Tomás Galásek, voormalig speler van onder meer Ajax en Willem II. Volgens de ex-international van het land waar Oranje dinsdag tegen speelt, heeft de ploeg geen echte goalgetter.

'Nederland hoeft niet te vrezen voor Tsjechische spitsen'

'Een aantal jaren geleden had Tsjechië nog goede spitsen als Jan Koller, die het bij onder meer Anderlecht erg goed deed, en Milan Baros, die bij grote clubs als Galatasaray actief was', analyseert Galásek in gesprek met Ons Oranje de nationale selectie van zijn geboorteland. 'Zij scoorden veel voor de nationale ploeg. Nu moeten we het doen met spitsen als David Lafata en Tomás Necid.'

'Dat zijn geen topspitsen. Zij spelen bij respectievelijk Sparta Praag en Bursaspor', analyseert hij verder. Lafata is overigens niet eens op het vliegtuig gestapt naar Amsterdam, nadat hij zaterdag geblesseerd was geraakt tegen Turkije. Middenvelder Borek Dockal, met vier goals topscorer van de Tsjechen deze kwalificatiecampagne, is eveneens niet van de partij. 'Ook Vladimir Darida is een goede speler in de middelste linie. Hij lijkt in veel dingen op Pavel Nedved', waarschuwt Galásek.

Tsjechië incasseerde tot nu toe in negen EK-kwalificatiewedstrijden twaalf goals. Dat zijn er best veel, zelfs één meer dan Oranje. Toch is Galásek ook positief over de defensie van zijn land. 'Met Petr Cech hebben we een sterke keeper', geeft hij aan. 'Ook de verdedigers zijn van hoog niveau. Zo spelen Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen, red.) en Pavel Kaderábek (1899 Hoffenheim) erg goed in de Duitse Bundesliga.'         

De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië gaat dinsdagavond om 20.45 uur van start. Oranje moet winnen om kans te houden op het EK. De Tsjechen weten zich al verzekerd van het toernooi. Dit betekent volgens Galásek niet dat Nederland hulp van de tegenstander hoeft te verwachten. 'Tsjechië is erop gebrand om ook de laatste kwalificatiewedstrijd te winnen', stelt hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.