media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Nederland bemachtigt extra EL-ticket door sportief spel

Nederland bemachtigt extra EL-ticket door sportief spel

Nederland kan het komende seizoen een extra club inschrijven in de Europa League. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA aan de KNVB bevestigd. Het extra deelnamebewijs is het gevolg van het sportieve spel in het Nederlandse betaalde voetbal.

Nederland sluit het seizoen 2011/12 achter Noorwegen en Finland als derde af op de UEFA Respect Fair Play Ranking. Het extra ticket is bestemd voor de ploeg die de ranglijst na 34 speelronden aanvoert, mits deze ploeg momenteel uitkomt in de Eredivisie én al geen Europees voetbal heeft afgedwongen via de gewone competitiestand.

Het klassement wordt aangevoerd door SC Heerenveen, maar de Friezen lijken zich op basis van de Eredivisiestand te gaan plaatsen voor Europees voetbal. In dat geval zou het ticket doorschuiven naar de nummer twee in de Fair Play-lijst. Dat is momenteel FC Twente.

Excelsior zou zomaar eens de lachende derde kunnen worden. Wanneer de Tukkers zich eveneens direct plaatsen voor de Europa League, schuift het Europese plaatsbewijs door naar de Kralingers, de vierde Eredivisieclub op de lijst. De nummer drie, Ajax, heeft zich namelijk als kampioen al verzekerd van deelname aan de Champions League.

De club die zich via het Fair Play-klassement plaatst voor Europees voetbal, mag zich inschrijven voor kwalificatieronde Q1 van de Europa League en zal al op 5 juli aanstaande Europees moeten aantreden.

Foto: VI Images

Laatste nieuws