Nederland begint in 4-3-3 met Janssen als spits

Reacties

Oranje treedt om 21.00 uur aan tegen Engeland met Vincent Janssen in de spits. Hij krijgt opvallend genoeg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong.

Nederland begint in 4-3-3 met Janssen als spits

De Jong begon vrijdag tegen Frankrijk (2-3) in de basis en werd kort voor tijd vervangen door Janssen, die toen zijn debuut maakte. Huntelaar, verreweg de meest ervaren spits in de selectie op dit moment, kwam die avond ook al niet in actie. De voorhoede wordt tegen Engeland gecompleteerd door Quincy Promes en Memphis Depay. Die laatste was tegen de Franse invaller.

In het doel kiest Blind voor Jeroen Zoet als vervanger van Jasper Cillessen, die afgelopen zondag afhaakte met een gebroken neus. Virgil van Dijk is centraal achterin slachtoffer van de omschakeling van 5-3-2 naar 4-3-3, want Blind geeft in het hart van de defensie het vertrouwen aan Jeffrey Bruma en zijn zoon en aanvoerder Daley Blind. Het middenveld is volledig nieuw ten opzichte van het duel van vrijdag, toen Jordy Clasie, Davy Klaassen en Wesley Sneijder startten. Eerstgenoemde is gepasseerd, de andere twee zijn geblesseerd.

Opstelling Oranje: Zoet; Veltman, Bruma, Blind, Willems; Bazoer, Afellay, Wijnaldum; Promes, Janssen, Depay.

Opstelling Engeland: Forster; Walker, Smalling, Stones, Rose; Milner, Drinkwater, Barkley; Lallana, Vardy, Sturridge.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.