Nederlaag in absoluut kelderduel volgende beuk voor RKC

Reacties

RKC Waalwijk krijgt dit seizoen de ene na de andere klap te verwerken. Zaterdag gingen de Waalwijkers in eigen huis onderuit tegen het eveneens slecht presterende Fortuna Sittard: 0-2.

Nederlaag in absoluut kelderduel volgende beuk voor RKC

Het is voor RKC Waalwijk een nieuw hoofdstuk in het toch al dramatische boek van dit seizoen. Sinds de degradatie uit de Eredivisie pakte het in de Jupiler League maar acht punten uit dertien wedstrijden.

De oogst uit de laatste tien duels was slechts vier punten, terwijl RKC in de KNVB-beker werd uitgeschakeld door de amateurs van HHC Hardenberg. Om over de financiële malaise nog maar te zwijgen.

Zaterdag bleek in het eigen Mandemakers Stadion ook Fortuna Sittard, in navolging van clubs als Achilles '29 (0-4), Almere City FC (1-4) en FC Oss (0-4), een maatje te groot voor RKC. Dankzij doelpunten van Sekou Conneh vlak na rust en Jordy Briels in de extra tijd verlaat de ploeg van Peter van Vossen de laatste plaats.

RKC-trainer Martin Koopman – die eerder deze week ook nog eens Kenny Anderson en Alvin Fortes om disciplinaire redenen uit de selectie zette – weet op zijn beurt dat zijn team alleen nog Achilles '29 onder zich houdt. Die ploeg gaat later op de avond op bezoek bij Jong FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.