Nederlaag Ajax in Rusland levert PSV miljoenen op

Reacties

PSV zal met bovengemiddelde belangstelling de verrichtingen van Ajax tegen FK Rostov bekijken. Mochten de Amsterdammers de groepsfase van de Champions League niet bereiken, dan stroomt er drie miljoen euro naar de clubkas van PSV.

Nederlaag Ajax in Rusland levert PSV miljoenen op

Naast de start- en winstpremies keert de Europese voetbalbond UEFA namelijk bijna een half miljard uit via de zogenaamde market pool. De verdeling over de Europese landen is gebaseerd op de tv-markten. Hoe hoger de tv-contracten, hoe meer geld een competitie mag verdelen.

De Nederlandse deelnemers aan het hoofdtoernooi hebben recht op een miljoen of acht uit deze pot: 65 procent gaat naar de landskampioen, 35 procent naar de vice-kampioen. Wanneer Ajax de groepsfase niet haalt, gaat het Amsterdamse deel naar Eindhoven.

PSV is gezien de startpremie (twaalf miljoen) en de revenuen uit de market pool (circa vijf miljoen) verzekerd van zeventien miljoen. Als Ajax faalt in de play-offs van de Champions League, loopt de teller al naar twintig miljoen. In de groepsfase valt vijf ton per punt te verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.