NEC-redder Jahanbakhsh: 'Dit voelt écht geweldig'

Alireza Jahanbakhsh voelde zich geweldig, omdat de aanvallende strategie van NEC na rust resulteerde in twee doelpunten van zijn voet en daarmee vooralsnog handhaving in de Eredivisie.

Een kwartier voor tijd zorgde Jahanbakhsh, die na een uur was ingevallen, met een afstandsschot voor de 1-1, maar zeven minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor de Nijmegenaren toen Bojan Krkic Ajax weer op voorsprong schoot. Twee minuten voor tijd was de Iraanse vleugelaanvaller attent bij een misverstand in de Ajax-defensie en verschalkte hij doelman Kenneth Vermeer voor de tweede keer, waarmee hij directe degradatie van NEC voorkwam: 2-2.

'Dit voelt écht geweldig', jubelde Jahanbakhsh (foto) voor de camera’s van FOX Sports. 'We hadden een punt nodig en dat is gelukt. Het is ongelofelijk om twee keer tegen Ajax te scoren in Amsterdam. Ik ben heel erg gelukkig.'

Blunder
Halverwege keek NEC nog tegen een 1-0 achterstand aan door een eigen doelpunt van Jeffrey Leiwakabessy, die zijn blunder door de uiteindelijke eindstand kon relativeren. 'De bal verdween heel mooi de goal in. Ik wilde hem ver weg koppen, maar de bal kwam precies op mijn hoofd waar hij niet moest komen. Dan kun je wel door de grond zakken, natuurlijk.'

Volgens Jahanbakhsh was de redding van NEC te danken aan het offensieve strijdplan na de hervatting. 'We zagen in de rust dat Roda met 1-0 voor stond en dus gingen we vol op de aanval om een doelpunt te maken. Dat hebben we erg goed gedaan en leverde een gelijkspel op.'

Besef
Trainer Anton Janssen vond zijn elftal in de eerste helft te bescheiden. 'We stonden voor rust heel goed, maar we hadden niet het besef dat er veel meer te halen was. Daarin school ook een stukje onzekerheid. Ik heb in de kleedkamer aangegeven dat we er veel meer in moesten geloven en dat we vooruit moesten voetballen als we de kans daarvoor kregen.'

NEC kan zich nu gaan opmaken voor twee duels in de nacompetitie met Sparta. Op 8 mei spelen de Nijmegenaren op Het Kasteel en drie dagen later volgt de return in de eigen Goffert.