NEC-onrust raakt Santos niet: 'Ik ben als een muur'

Reacties

NEC bleef zaterdag tegen SC Heerenveen (1-1) voor de vierde wedstrijd op rij zonder zege. De slechte resultaten van de club kunnen nauwelijks los gezien worden van de onrust op de burelen in Nijmegen.

NEC-onrust raakt Santos niet: 'Ik ben als een muur'

Spil in die onrust is Christian Santos. De spits kreeg twee weken geleden te horen dat hij, ondanks zijn dertien doelpunten, verder moest als bankzitter. NEC koos namelijk voor de toekomst en stelde daarom Mihai Roman op, die in tegenstelling tot Santos een doorlopend contract heeft.

Trainer Ernest Faber draaide de beslissing echter al na één wedstrijd terug en besloot Santos weer op te stellen, tot onvrede van de clubleiding van NEC. Faber is inmiddels uit het technisch hart gestapt en lijkt op ramkoers te liggen met zijn werkgever, waar FC Groningen van hoopt te profiteren door de coach binnen te halen.

Of de slechte reeks van NEC inderdaad aan de onrust op de achtergrond ligt, durft Faber in gesprek met FOX Sports niet te bevestigen. 'Je moet je goed afvragen of het daar aan zou kunnen liggen. Ik heb dat de spelers gevraagd, ik weet het zelf niet. Ik hoop er morgen antwoord op te krijgen. Het was een collectief falen in de eerste helft, na rust pakken we gelukkig een punt.'

Santos, die zijn aflopende contract niet wil verlengen en in januari enkele aanbiedingen van andere clubs weigerde, zegt zelf in ieder geval geen last te hebben van de ontstane commotie. 'Het heeft mij niet geraakt. Ik wil altijd spelen, maar als er iemand een beslissing neemt dan accepteer ik dat. De club is de baas en ik speel voor deze club. Ik maak me er niet druk om. Als het zo moet gaan, dan is dat maar zo. Ik ben als een muur, niets kan mij vernietigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.