Necid verrast PEC met terugkeer

Reacties

PEC Zwolle had zich al neergelegd bij een definitief afscheid van spits Tomás Necid, maar zondagavond meldde zijn zaakwaarnemer zich weer bij de Nederlandse bekerwinnaar: of hij het seizoen alsnog kon afmaken in de Overijsselse hoofdstad.

Necid verrast PEC met terugkeer

'En daarover hoefden wij natuurlijk niet lang na te denken', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International. Necid kwam tot zijn verzoek nadat een overgang van CSKA Moskou, dat hem het afgelopen halfjaar aan PEC verhuurde, naar Italië afketste.

De spits was onder meer serieus in beeld bij Juventus. 'Maar wij hebben begrepen dat het een probleem was dat Tomás op dit moment niet wedstrijdfit is. Hij kampt met een voetkneuzing en heeft drie tot vier weken nodig om weer te kunnen spelen. Die tijd willen wij hem wel geven', aldus Nijkamp.

PEC betaalt geen transfersom voor de clubtopscorer met acht goals, aangezien die met CSKA overeenstemming bereikte over ontbinding van zijn contract. Hij tekende tot de zomer in Zwolle en hoopt zich in die periode alsnog in de kijker te spelen bij een grotere club.

Concurrentie
De terugkeer van Necid, vlak voor het sluiten van de markt, veranderde wel direct de perspectieven voor Eli Babalj (22). De Australische spits werd een paar uur eerder gehuurd van AZ, waar hij overbodig was. 'Maar we hebben Eli eerlijk op de hoogte gehouden van de situatie rondom Tomás. Hij ziet het alleen maar als een uitdaging. Hij denkt veel van Tomás te kunnen leren en wil de concurrentie aangaan. Dat is een goede instelling.'

PEC deed maandag ook zaken met MVV Maastricht: de Limburgers nemen Leroy Labylle, die na zijn overgang naar de Eredivisionist nauwelijks aan spelen toe kwam, op huurbasis terug tot het einde van dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.