Necid in topvorm kan Oranje dienst bewijzen

Reacties

Tomás Necid is de man in vorm bij Tsjechië in aanloop naar de komende EK-kwalificatieduels met Turkije en Nederland. De voormalige goaltjesdief van PEC Zwolle meldde zich in topvorm bij bondscoach Pavel Vrba en kan uitgerekend tegen het land waar hij tegenwoordig zijn brood verdient Oranje een dienst bewijzen.

Necid in topvorm kan Oranje dienst bewijzen

Het Nederlands elftal heeft plaatsing voor het EK niet meer in eigen hand en moet hopen op puntenverlies van Turkije, dat vrijdag in Praag moet aantreden. Bij de Tsjechen staat met Necid de gedeelde topscorer van de Turkse competitie op het trainingsveld. In zijn vier duels voor Bursaspor was Necid iedere keer en in totaal liefst zes keer trefzeker, waardoor hij ondanks een blessure terug kan kijken op een prima start in de Süper Lig. In het laatste duel met Rizespor tekende hij zelfs voor een hattrick.

Logischerwijs krijgt de afgelopen zomer van PEC Zwolle (26 duels - 12 goals) transfervrij overgekomen spits in Turkije volop in de aandacht. Een vaste waarde was de clubtopscorer van de nummer twaalf in EK-kwalificatieverband nog niet voor de Tsjechen. Na drie invalbeurten speelde hij op 12 juni zijn enige volledige wedstrijd. Het werd tegen IJsland direct de enige nederlaag van de Tsjechen.

Desondanks leeft in Turkije de angst dat Necid zijn scoringsdrift meeneemt naar de nationale ploeg en zijn EK-kwalificatieproductie (één goal tegen Kazachstan) uitbreidt. Als dat de voormalige spits van PEC en Slavia Praag, CSKA Moskou en FK Jablonec lukt bewijst hij niet alleen Oranje een dienst, maar wacht hem ook een hete rentree in Turkije.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.