NEC'er Higdon houdt dit jaar gelijke tred met Finnbogason

Reacties

● Dit duel is slechts twee keer eerder gespeeld in de Eredivisie. NEC won beide duels met 1-0.

NEC'er Higdon houdt dit jaar gelijke tred met Finnbogason

● Het laatste onderlinge treffen in Nijmegen was op 5 december 1999. De huidige NEC-trainer Anton Janssen maakte destijds de enige goal uit een strafschop.

● NEC heeft al vijf thuisduels op rij niet gewonnen in de Eredivisie (V2, G3). De laatste winst was op 19 januari tegen ADO (3-1).

● SC Cambuur heeft dit seizoen als enige Eredivisieploeg nog geen uitwedstrijd gewonnen (V9, G6).

● SC Cambuur is desondanks bezig aan zijn beste Eredivisieseizoen ooit. De ploeg verzamelde na dertig duels 35 punten, drie meer dan het oude clubrecord uit 1998/99 (32 punten na 34 duels).

● NEC incasseerde al 73 treffers. Nog nooit kreeg de ploeg zoveel doelpunten tegen na dertig speelronden.

● De Nijmegenaren staan laatste in het VI-verdedigingsklassement, 73 goals op 380 doelpogingen tegen geeft een percentage van 19,21 procent. Kortom één op de vijf kansen is een tegengoal.

● SC Cambuur scoorde niet in zijn laatste twee duels (AZ 0-0 en FC Utrecht 1-0). De teller komt daarmee op twaalf wedstrijden waarin de ploeg niet scoorde (veertig procent van de gespeelde duels, het hoogste percentage van de competitie).

● NEC-spits Michael Higdon scoorde vijf keer in zijn laatste vijf duels. De Engelsman is samen met Alfred Finnbogason topscorer van 2014 met acht goals.

● NEC houdt nu al 42 Eredivisieduels op rij niet de nul, een negatief clubrecord voor de Nijmegenaren.

● SC Cambuur maakte de minste treffers van de Eredivisie. In totaal 33 goals op 289 doelpogingen geeft een rendement van 11,42 procent. Daarmee staat de ploeg voorlaatste in het VI-efficiencyklassement.

● SC Cambuur houdt in een kwart van zijn wedstrijden zijn doel schoon (zeven clean sheets, 23,3 procent).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.