NEC-Ajax: goede herinneringen voor Klaassen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC fungeert zaterdagavond als gastheer van Ajax.

NEC-Ajax: goede herinneringen voor Klaassen
Speelronde: 30
Aftrap: zaterdag 8 april, 19.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Bij NEC is er sprake van degradatienood door een dramatische serie van liefst negen nederlagen in tien wedstrijden. Ajax bezet nog altijd de tweede plaats. De Amsterdammers hebben niet alleen drie punten minder dan koploper Feyenoord, ook het doelsaldo is veel minder goed dan dat van de Rotterdammers.

• NEC - Ajax is in Eredivisie-verband toe aan de veertigste uitgave. De thuisclub boekte slechts drie overwinningen, sleepte tien keer een punt uit het vuur en moest 26 keer alle punten laten aan Ajax.

• In de laatste tien speelrondes pakte NEC welgeteld drie punten. Dat zijn er minimaal vijf minder dan elke andere Eredivisie-club.

• NEC leed dit Eredivisie-seizoen al vijftien nederlagen, eentje meer dan in het seizoen 2013/14. In die jaargang degradeerden de Nijmegenaren via de nacompetitie.

Mede dankzij een hattrick van Kasper Dolberg won Ajax in eigen huis met 5-0 van NEC.
Mede dankzij een hattrick van Kasper Dolberg won Ajax in eigen huis met 5-0 van NEC.

• Sinds de jaarwisseling boekte Ajax tien zeges in de Eredivisie en speelde het twee keer gelijk. Nog altijd zijn de Amsterdammers als enige club ongeslagen in 2017.

• Lasse Schöne komt een van zijn oude werkgevers tegen. Tussen 2008 en 2012 kwam de Deen tot 24 doelpunten namens NEC.

• In het seizoen 2011/12 vierde Davy Klaassen zijn Eredivisie-debuut tijdens NEC-Ajax. De Amsterdammers wonnen met 0-3 en Klaassen zorgde voor het derde doelpunt, vlak nadat hij Nicolás Lodeiro had afgelost.

• Ajax is tot nu toe opvallend minder productief dan afgelopen seizoen. Destijds hadden de Amsterdammers 71 keer gescoord in de eerste 29 speelrondes, nu 62 keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.