NEC zwengelt discussie over nieuwe De Goffert weer aan

Het is voor NEC een pure noodzaak dat de Nijmeegse club binnen drie jaar een nieuw stadion krijgt. Althans, dat is de mening van onder anderen algemeen directeur Bart van Ingen. Maatschappelijke betrokkenheid is het toverwoord om de accommodatie in het Goffert-park van de grond te krijgen.

NEC zwengelt discussie over nieuwe De Goffert weer aan

Beleidsbepalers van NEC hikken al jaren aan tegen de beperkingen van het huidige stadion, dat vooral op commercieel gebied veel te wensen overlaat. 'Het is voor NEC van levensbelang dat er een nieuw stadion komt', stelt ook voormalig preses Hans van Delft.

Op de achtergrond hoopt de erevoorzitter – en investeerder – de komst van een nieuwe behuizing te bespoedigen. Van Delft speelde ook een grote rol bij het laatste grote stadionplan dat NEC lanceerde en dat betrokkenen jarenlang probeerden van de grond te krijgen.

Groot was de verslagenheid toen de gemeente in het voorjaar van 2012 besloot de stekker te trekken uit het ambitieuze topsport- en innovatiepark (TIP), dat op de plek van De Goffert zou moeten verrijzen. Door het mislukken van dat plan verspeelde toenmalig algemeen directeur Jacco Swart veel krediet bij de investeerdersgroep, die een paar maanden later een beslissende rol speelde in zijn vertrek.

Stadiondiscussie
'Maar', zegt Van Delft, 'Toen de gemeente stopte, zijn wij níet gestopt.' De stadiondiscussie is weer helemaal terug bij NEC. 'Het is gewoon pure noodzaak dat wij over twee, uiterlijk drie jaar in een ander stadion spelen', weet ook Bart van Ingen, onlangs van commercieel tot algemeen directeur gepromoveerd.

Hij is hoopvol gestemd over de nieuwe plannen, waarin elementen terugkomen van het TIP-project. 'Maar nu zetten we nog meer in op maatschappelijke betrokkenheid', zegt Van Ingen. 'De Goffert moet een maatschappelijke ontmoetingsplek worden. Zo gaan de businessruimtes door de week fungeren als klaslokalen. Recent zijn bij NEC én de gemeente veel wisselingen geweest. Van beide kanten is er weer enthousiasme om tot een oplossing te komen.'

De club denkt aan een toekomstige capaciteit van 17.500 toeschouwers. Van Ingen: 'Gezien de stad en het verzorgingsgebied moeten we dat aantal kunnen absorberen.'

Bekijk hier al onze video's