NEC zet Hyballa op straat

Reacties

NEC heeft trainer Peter Hyballa ontslagen. De Duitser wordt verantwoordelijk gehouden voor de reeks dramatische wedstrijden van de Nijmeegse formatie. NEC verkeert in degradatienood.

NEC zet Hyballa op straat

'Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen', aldus algemeen directeur Bart van Ingen. 'Hyballa heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. We hebben heel veel respect voor hem als mens en trainer.'

'Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van NEC In het licht van dat algemeen belang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren.'

Hyballa begon nog goed aan het kalenderjaar met zeges op Willem II (0-1) en Roda JC Kerkrade (2-0), maar daarna ging het bergafwaarts. Er volgden vijf nederlagen op rij, een overwinning op Heracles Almelo (3-1) en daarna nog zeven verliespartijen.

Na de 0-1 nederlaag zaterdag tegen Excelsior was het erg onrustig rond Stadion De Goffert. Hyballa sprak na de wedstrijden de woedende NEC-fans toe en gaf aan zelf in ieder geval niet de handdoek in de ring te gooien.

Vorige zomer volgde Hyballa bij NEC Ernest Faber op, die was vertrokken naar FC Groningen. 'Ik wens NEC het allerbeste toe in de toekomst en hoop dat de club zich handhaaft in de Eredivisie', reageert de Duitser op zijn ontslag.

Zaterdagavond was Peter Hyballa nog hoopvol. Zijn reactie na de nederlaag tegen Excelsior:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.